Συνομιλώντας με τον Βαγγέλη Γαροφάλλου | συνέντευξη |

[Συνέντευξη στον Χάρη Γαντζούδη]

τοβιβλίο.net υποδέχεται τον συγγραφέα Βαγγέλη Γαροφάλλου και συνομιλεί μαζί του για τη ζωή και το έργο του.

«Η συγγραφή είναι μία μορφή τρέλας που αφορά πολύ λίγο κόσμο αλλά και μία ψευδαίσθηση αθανασίας: ότι αφήνεις κάτι πίσω σου, στο χαρτί, όταν εγκαταλείψεις τον μάταιο τούτο κόσμο»

Βαγγέλης Γαροφάλλου

Κύριε Γαροφάλλου σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net.

Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

Αν σας ζητούσα να περιγράψετε τον εαυτό σας με 3 λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Γκρινιάρης, αγχώδης, τριχωτός.

Τι είναι η συγγραφή για εσάς;

Είναι μία μορφή τρέλας που αφορά πολύ λίγο κόσμο αλλά και μία ψευδαίσθηση αθανασίας: ότι αφήνεις κάτι πίσω σου, στο χαρτί, όταν εγκαταλείψεις τον μάταιο τούτο κόσμο.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πολύτροπον η συλλογή διηγημάτων σας «ΑΓΡΙΑΛΙΤΙ». Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή.

Πρόκειται για το τρίτο μου βιβλίο, μετά τα «Πρωινά ξυπνήματα» το 2008 και τη «Βασίλισσα του βυθού» το 2009. Έχουμε να κάνουμε με ιστορίες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Ξεκινάμε με ένα ριάλιτι σόου που φιλοξενεί κομμένα μέλη και σεξ επί σκηνής και συνεχίζουμε με τις περιπέτειες ενός λαγού και ενός ιππόκαμπου στο πατρινό καρναβάλι, με ένα όργιο στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, με χρήστες παραισθησιογόνων ουσιών που μεταμορφώνονται σε παράξενα πλάσματα. Απλά, καθημερινά πράγματα.

Από πού εμπνευστήκατε τις ιστορίες της;

Ορισμένες είναι δυστυχώς αληθινές ιστορίες που έχω ζήσει ή μου τις διηγήθηκε κάποιος φίλος. Άλλες ξεκίνησαν από μία παράλογη ιδέα και ξεπετάχτηκαν στις σελίδες χωρίς να το περιμένω. Η τελευταία ιστορία, ο «Αζραήλ», γεννήθηκε από έναν εφιάλτη που με έκανε να πεταχτώ από το κρεβάτι. Σηκώθηκα μες τη νύχτα και άρχισα να γράφω για να μην τα ξεχάσω, η μορφή τρέλας που λέγαμε παραπάνω.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς και υπάρχουν κάποιοι που να έχουν επηρεάσει τον τρόπο γραφής σας;

Θαυμάζω τον Irvine Welsh, τον Charles Bukowski, τον Edgar Allan Poe, το Νίκο Καζαντζάκη, τον Douglas Adams. Ο τρόπος γραφής μου νομίζω ότι μπορεί να επηρεαστεί από οτιδήποτε, και από μια ζαμπονοτυρόπιτα π.χ., είναι σχετικά πολύπλοκο για να το εξηγήσω.

Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Χοροπηδώντας σε ροκ συναυλίες και βουλιάζοντας βαθιά στον καναπέ.

Ποια τα επόμενα σχέδια σας;

Έχω διάφορες ιδέες αλλά τίποτα ξεκάθαρο στον ορίζοντα, θα ήθελα να ξαναδοκιμάσω στο μυθιστόρημα με κάπως καλύτερα αποτελέσματα από την πρώτη μου προσπάθεια το 2009.

Σας ευχαριστώ για την όμορφη συνομιλία.

Εγώ ευχαριστώ, να είστε καλά.



*Η συνέντευξη που μου παραχώρησε ο συγγραφέας Βαγγέλης Γαροφάλλου δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο τοβιβλίο.net στις 15.04.2014

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις